Αιμοδοσία

Στα χνάρια της πολιτισμικής μας κουλτούρας, όπως την καθιέρωσαν και λειτουργούσαν στον Ιστορικό Πόντο, σε καθημερινή βάση, ήταν και αυτή της Κοινοτικής δράσης, με τα σχολεία, τα ορφανοτροφεία, τα έργα φιλαλληλίας , διαμάντια του Πολιτισμού μας.

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας , με αυτό το πνεύμα, το 1997 δημιούργησε το Τμήμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας,  ως πράξη έμπρακτου δείγματος πολιτισμού, συμπαράστασης προς τον άγνωστο  πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Το επέβαλε η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και η τραγωδίες αυτού του πολύτιμου τμήματος του Ελληνισμού.

Το αίμα είναι κοινωνικό αγαθό, συνεπώς η διαδικασία προσπορισμού του, εξασφάλισής του, δεν μπορεί παρά να καθορίζεται με κοινωνικούς και όχι με οικονομικούς όρους. Η αυτάρκεια αίματος επομένως πρέπει να επιτυγχάνεται μόνο μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης, εξημερώνει τα ήθη, αναδεικνυόμενη ως η υπέρτατη πράξη φιλαλληλίας, ανθρωπιάς και αγάπης.

Έτσι δύο φορές το χρόνο, Άνοιξη και Φθινόπωρο προστρέχουν μαζικά οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου μας στους φιλόξενους χώρους του Συλλόγου σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Κατερίνης για να πραγματοποιήσουν την υπόσχεση αγάπης συμπαράστασης και φιλαλληλίας προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Πληροφορίες:

κ. Κώστας Παπουτσίδης    6977-241777

κ. Δημήτρης Προκοπίδης  6977-675575

κα. Κική Ευμορφίδου         6987-159887